Webinar Wijze Lessen

Wijze lessen (webinar Tim Surma)

 

Wijze lessen (webinar Tim Surma)
donderdag 04 februari 2021
09:00 u. tot 11:00 u.
Locatie: Online
Deelname is gratis

De ontmoetingsdag “Handelingsgericht Werken” editie 2020 is helaas niet kunnen doorgaan. We willen jullie graag een alternatief aanbieden in de vorm van een gratis webinar rond effectief onderwijs op 4 februari 2021.
HGW wil de brug slaan tussen wetenschap en praktijk en hecht belang aan weten wat werkt om die kennis te benutten in de klas. Meer dan ooit is het belangrijk in te zetten op een krachtige leeromgeving!

We zijn dan ook erg verheugd om onderwijsexpert Tim Surma aan te kondigen voor deze webinar.
Tim Surma is research manager van het Expertisecentrum voor effectief leren binnen Thomas More. Hij kan putten uit 20 jaar ervaring in het lesgeven in secundair onderwijs, lerarenopleiding en behaalde naast zijn lerarendiploma ook een master onderwijskunde. Hij doet momenteel promotieonderzoek rond effectieve leerstrategieën aan de Open Universiteit en is auteur van het boek ‘Wijze Lessen: twaalf bouwstenen voor effectieve didactiek.’

In dit webinar bespreekt Tim Surma de meest recente wetenschappelijke inzichten omtrent leren en instructie. Deze inzichten verbinden met de klaspraktijk, dat was de missie van de auteurs van het boek “Wijze lessen”.

Elke bouwsteen maximaliseert de leerwinst bij leerlingen, en daarenboven zijn de didactische ingrepen vaak kleinschalig, kosteloos en niet altijd arbeidsintensief.
Tim Surma zal ingaan op de belangrijkste inzichten, koppelt de inzichten aan lesgeven met ICT en geeft verrassende impulsen om je onderwijspraktijk kritisch onder de loep te nemen.
Na zijn toelichting zal er ook de mogelijkheid zijn om vragen te stellen via de chatfunctie.


Nieuws en updates

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws rond de Wijze lessen (webinar Tim Surma)