__Dit project werd niet verlengd. Bij downloads en nieuws kunt u nog steeds materialen en updates terugvinden__

Van januari 2017 tot en met januari 2020 waren in Vlaanderen en Brussel verschillende psychologen aangesteld met als opdracht ondersteuning bieden aan CLB- medewerkers, scholen en leerkrachten bij vragen rond leerlingen met een vluchtverhaal en mogelijk trauma.

AANMELDING NIET MEER MOGELIJK

Aanmelding ondersteuningsteam trauma en vluchtelingen.

Waarvoor kan je bij ons terecht en waarvoor niet?

Wil je graag even horen of je iets over het hoofd zag bij je aanpak van een leerling met een vluchtverhaal / in migratiecontext, loop je vast met een casus of heb je nood aan wat handvaten om aan de slag te gaan met een leerling? Dan kan je met ons contact opnemen.

Wat kunnen wij doen? Wij kunnen een luisterend oor bieden, mee denken, advies verlenen, materialen bezorgen, mee in overleg gaan, draaischijf mee opnemen, vormingsmoment op school voorzien.

Wat kunnen wij niet doen? Wij nemen geen casus over aangezien onze opdracht bestaat uit de versterking van vaardigheden van medewerkers en scholen over heel Oost-Vlaanderen. Wel kunnen we bekijken wat je jezelf ziet doen en waarbij onze hulp nodig is.

Vooraleer we mee kunnen denken over een casus, hebben we een aantal gegevens nodig. Contact met de ouders en enige kennis van de casus zijn noodzakelijk vooraleer wij gericht kunnen werken.

Wij engageren ons om binnen de week telefonisch contact met u op te nemen.

Aanmelding

Leerling