Breed onthaal / OLB
De Werkgroep OLB geeft netoverstijgende infosessies voor alle ouders en leerlingen uit de Gentse scholen op verschillende scharniermomenten in de schoolloopbaan (bijvoorbeeld bij de overgang van het basisonderwijs naar het secundair onderwijs of de overgang van de 1e naar de 2e graad secundair).
De werkgroep heeft als doel het collectief en objectief informeren over het onderwijslandschap en het studiekeuzeproces teneinde leerlingen en ouders in staat te stellen tot het maken van juiste keuzes die het welbevinden, de betrokkenheid en kwalificatie kunnen bevorderen. Daarom organiseren we niet alleen online infosessies, maar ook live infosessies op verschillende locaties verspreid binnen de Gentse regio. Tijdens deze infosessies geven we info rond de overstap naar het secundair onderwijs: hoe kies je een school, hoe ziet de structuur er uit van het secundair onderwijs, hoe meld je aan en schrijf je in, hoe ziet de zorg er uit in het secundair onderwijs,... We stemmen regelmatig af met Team OLB van TOPunt en maken gebruik van de materialen zoals De Grote Stap en de presentaties.
Je kan bij deze Werkgroep OLB terecht met vragen rond OLB, infosessies, materialen,... CLB-medewerkers van de Gentse CLB´s nemen best contact op met een medewerker van de werkgroep die verbonden is aan het eigen CLB.
De netoverstijgende werkgroep OLB bestaat uit vier medewerkers van de drie Gentse CLB´s die binnen het eigen centrum een ondersteunende opdracht hebben rond OLB: Sofie De Waele (Stedelijk CLB Gent) sofie.dewaele@stad.gent Inge Deschuytter (GO! CLB Gent) inge.deschuytter@clbgent.be Nancy Ladrier (Vrij CLB Gent) nancy.ladrier@vclbgent.be Sarah Nachtegael (Vrij CLB Gent) sarah.nachtegael@vclbgent.be

 

Meer info over deze werking

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zoek naar evenementen georganiseerd door TOPunt Gent vzw?  Overzicht studiedagen en evenementen.