Overkophuis Gent

Op 6 februari 2018 gingen de deuren van OverKop Gent open.

Sindsdien vind je alle informatie terug op www.overkop.be en via facebook overkopgent

 

Voor wie zijn we er?

In Gent willen we een open huis maken waar jonge mensen tussen 12 en 25 jaar terecht kunnen met al hun vragen en ook gewoon om even te chillen. Samen met de jongeren zorgen we er voor dat dit huis een zeer toegankelijke plaats wordt. In het Huis zal plaats zijn voor jongerenevents of ateliers. Het moet een plek zijn waar je gewoon kan binnenlopen, en waar je ook iemand vindt die naar jou kan luisteren en samen met jou kan zoeken naar wat je nodig hebt. Geen enkele vraag is daarbij te klein of te groot.

We hopen het Huis te openen in de loop van 2017.


Wil je deelnemen aan ons jongerenpanel en mee het huis bouwen?

Momenteel bouwen we aan dit project. Dit betekent dat we ideeën verzamelen over wat jongeren willen en nodig hebben. Samen met jongeren en professionals gaan we op zoek naar hoe we er een Huis van kunnen maken dat aanslaat bij alle jongeren. We hopen dat de actieve inbreng van jongeren ons helpt om voor jongeren die plek te creëren waar  jongeren graag komen  om te chillen, of  waar ze terecht kunnen met hun kopzorgen.

Heb je een sterke mening, een eigen wil, een goed idee, een kritische blik? Deel die dan met ons! Je kan dit doen daar contact met ons op te nemen zodat we jou kunnen uitnodigen voor ons jongerenpanel!

Heb je op dit moment kopzorgen of heb je een luisterend oor nodig, dan kan je hiervoor terecht  bij bestaande diensten: het JAC, het CLB, Awel of de zelfmoordlijn.

 

Voor alle vragen of suggesties...

Die horen wij graag! Neem contact met ons op:


Elke Fontaine
elke.fontaine@topuntgent.be 
0498/51.05.32 
Holstraat 95 – 9000 Gent 

Samantha Werthen
samantha.werthen@topuntgent.be
0499/14.49.94 
Holstraat 95 – 9000 Gent 

Afbeeldingsresultaat voor logo rode neuzen Dankzij het Rode Neuzenfonds http://rodeneuzendag.be/ kreeg dit project de kans om voor een jaar middelen in te zetten op de coördinatie van dit project

 

Volg ons via facebook!

     filmpje rode neuzendag