Hier vindt u meer informatie over de centra voor leerlingenbegeleiding in Gent.

Met welke vragen kan je terecht bij het CLB?

In het centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) kunnen ouders en jongeren terecht met al hun vragen rond gezondheid, opvoeding en onderwijs. Cyberpesten, schoolmoe, faalangst, twijfels over studiekeuze, leerproblemen, groeistoornis, voeding, ... wat het probleem ook is, de CLB-medewerker luistert en zoekt mee naar mogelijke oplossingen. Een team van artsen, verpleegkundigen, psychologen en maatschappelijk werkers staat klaar om te helpen. De hulp en begeleiding zijn volledig gratis, vertrouwelijk en onafhankelijk van de school.

 

3 Gentse CLB's

Neem gerust contact op met het CLB van uw school wanneer u de CLB-contactpersoon wenst te spreken. De Gentse scholen werken samen met 1 van deze 3 onderstaande CLB's:

Zoek CLB via school Bekijk hier welk CLB is verbonden aan jouw school

 

CLB-onthaal in het Groeiteam
 
In het Stadskantoor kan je het CLB-onthaal vinden als partner in het Groeiteam. Dit is een initiatief van vzw TOPunt Gent waarin de CLB’s van zowel het stedelijk, vrij als gemeenschapsonderwijs zijn verenigd. Ouders en jongeren kunnen er gratis terecht voor allerlei vragen rond gezondheid, opvoeding en onderwijs, ongeacht het onderwijsnet. Deze samenwerking is een primeur voor Vlaanderen.
 
Daarnaast kan je in het Stadskantoor ook op afspraak terecht bij het team Onderwijsloopbaan voor vragen of ondersteuning in de onderwijsloopbaanbegeleiding. Maak je afspraak hier.
  • maandag van 9:00 uur tot 13:00 uur
  • dinsdag van 16:00 uur tot 19:00 uur
  • woensdag van 11:00 uur tot 15:00 uur
Meer info? www.stad.gent/groeiteam    

 

CLB-chat

Gentse leerlingen kunnen online ook bij een CLB-medewerker terecht via de clb-chat. Tijdens de chatsessies zijn drie tot vier CLB’ers online om informatie en advies te geven. Als dat nodig is bekijken ze met de leerling hoe verdere hulp kan geboden worden: bij zijn eigen CLB of bij een andere organisatie.

CLB-chat  is open op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 17 tot 20 uur. behalve op woensdag, dan start de chat al om 14 uur.

 
Bibliotheek de Krook biedt ook heel wat interessante info aan via hun website: https://stad.gent/bibliotheek/dossiers/lichaam-en-geest