Kracht van kwetsbaarheid

De kracht van de kwetsbaarheid

 

De kracht van de kwetsbaarheid
donderdag 02 mei 2019
14:00 u. tot 15:00 u.
PAC – Schelde-auditorium, Woodrow Wilsonplein, 9000 Gent
Deelname is gratis

Voorstelling. Om hulp vragen kan héél moeilijk zijn. En toch kan een uitgereikte hand en een luisterend oor voor iemand hét verschil maken. Overkop-Coördinator Wouter Kersbergen presenteert samen met Te Gek?! pakkende getuigenissen. Kom ervaren met welke kleine gebaren jij het verschil kan maken voor iemand in jouw omgeving!  
Jongeren die met psychische problemen kampen en de eerste stap naar de zorg niet durven zetten, daar kunnen we samen iets aan veranderen.  
Pas als we er open over praten, kunnen we het taboe doorbreken. 
Ervaar tijdens de presentatie het vermogen van empathisch luisteren peer to peer, het durven om hulp vragen en de presentietherapie vanuit een nieuw model met laagdrempelig onthaal in een vrijetijdsomgeving.  
Gratis inkom + inschrijven verplicht. Iedereen welkom!

Meet en Greet! Nadien (15u-18u) kan je op het Zuid terecht in de Te Gek-bus voor gesprekken met jongeren die zelf ervaren hebben hoe het is om psychische moeilijkheden te hebben. Ze vertellen je wat voor hun moeilijk was en wat hen geholpen heeft. Gratis inkom + je hoeft niet in te schrijven.

Music & Food. Om 15u30 kan je aanschuiven aan de De Langste Tafel in het Zuidpark. Symbolisch, want de tafel is de plek bij uitstek voor ontmoeten en delen. Warme Stad Gent, OverKop en Te Gek!? bieden een gezellige plek met muziek en sfeer. Zorg jij ook voor iets lekkers om te delen? Laat weten of je komt via Facebook. De langste tafel Gent. 09 267 03 00 (Dienst Welzijn en Gelijke Kansen)


Nieuws en updates

Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws rond de De kracht van de kwetsbaarheid